Baggerbedrijf Dutch Dredging stapt over op biobrandstof

04-07-2016 07:55 | Door: Eelco Brandes

Baggerbedrijf Dutch Dredging is gestart met het gebruik van een duurzame maritieme biobrandstof uit de haven van Moerdijk.

Baggerschip De Alouette van Dutch Dredging, permanent gestationeerd in de haven van Moerdijk, werkt voortaan op maritieme biobrandstof van GoodFuels. Deze bestaat voor 30 procent uit duurzame componenten gemaakt van afvalstromen.

Enerzijds wordt er met het gebruik van deze biobrandstof bespaard op de emissies, zoals NOx en SOx. Anderzijds vermindert de zogeheten GoodFuels Marine B30 fuel mix ook de CO2-uitstoot met 25 procent.

Stap voor biobrandstof

Kees van de Graaf, directeur van Dutch Dredging: “Als Nederlandse Dredging nemen we het milieu zeer serieus. Wij streven altijd naar zo duurzaam mogelijk toepassingen. Deze biobrandstof brengt ons opnieuw een stap verder."

Dirk Kronemeijer, CEO van GoodFuels Marine: "We zijn erg trots om dit grote baggerbedrijf als klant te hebben. We verwachten dat dit de opname van duurzame biobrandstof in de maritieme industrie versnelt."

Duurzaam programma

Een aantal bedrijven startte eerder het Sustainable Marine Fuel Program. Dit programma moet de ontwikkeling van biobrandstoffen voor de zee- en scheepvaart versnellen. Aan het programma doen Boskalis, Wärtsila en Goodfuels Marine mee. Ook de Carbon War Room, Zero en de havens van Amsterdam en Rotterdam onderschrijven het initiatief.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Dutch Dredging

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie