Fors meer Subcoal-pellets door investering van € 1 mln

subcoal

06-07-2016 10:30 | Door: Eelco Brandes

De productielocatie van Subcoal in Delfzijl kan door een investering van bijna € 1 mln 30 procent meer niet recyclebare papier-plasticstromen opwerken tot pellets.

Subcoal, onderdeel van de N+P Group, heeft hiervoor tijdens een geplande productiestop diverse onderhouds- en optimalisatiewerkzaamheden ondergaan. Deze optimalisatie heeft er voor gezorgd dat de productie van pellets fors verhoogd is.

Door de sterk groeiende vraag naar Subcoal-pellets hebben de aandeelhouders goedkeuring gegeven voor de investering. Naast uitbreiding van de capaciteit in Delfzijl plannen de aandeelhouders een tweede productielocatie in Europa, die in 2017 haar deuren moet openen.

Secundaire brandstof

Vanuit de productielocatie in Delfzijl worden pellets geleverd door heel Europa. De pellets worden geproduceerd door gebruik te maken van de gepatenteerde Subcoal-technologie waarmee diverse niet recyclebare papier-plasticstromen opgewerkt worden tot pellets.

De pellets kunnen onder andere ingezet worden in kalk- en cementovens en elektriciteitscentrales. Het inzetten van deze secundaire brandstof vermindert het gebruik van fossiele brandstoffen.

Drie nieuwe locaties

“De toepassing van Subcoal zorgt ervoor dat grootverbruikers van fossiele brandstoffen zoals steenkool een relatief eenvoudig en goedkoop, maar vooral schoner alternatief hebben voor hun energiebehoefte”, aldus Lars Jennissen, algemeen directeur bij Subcoal Production FRM.

“Daarnaast bieden we een betere oplossing voor niet recyclebaar afval zodat dit afval niet langer gestort of verbrand hoeft te worden. Door het succes van onze formule verwachten we drie nieuwe productielocaties te bouwen in de komende drie jaar”

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Subcoal | Foto: Subcoal

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie