Dit zijn de 3 nieuwe biogasprojecten voor Host in Europa

biogas

08-07-2016 07:35 | Door: Eelco Brandes

Host uit Enschede, een van de grootste leveranciers in Europa van bio-energiesystemen en marktleider in Nederland, heeft in de afgelopen week drie nieuwe opdrachten voor biogas ontvangen uit Frankrijk, Engeland en Zweden.

De biogasprojecten van Host hebben een totale opdrachtsom van € 7,5 mln, meldt het bedrijf. DuurzaamBedrijfsleven somt de drie projecten op.

Suffolk, Engeland

  • In Suffolk bouwt Host een biogasinstallatie die elektriciteit en groen gas gaat produceren uit verschillende biomassa-afvalstromen. Het is de tweede opdracht van een klant waarvoor Host in 2015 al een biogasinstallatie bouwde.

    Vorige week zijn de betontanks gestort en deze week wordt gestart met de componenten. Het groen gas staat ongeveer gelijk aan de gasconsumptie van 2.000 huishoudens.

Montauban, Frankrijk

  • In Montauban (nabij Rennes), bouwt Host een biogasinstallatie die biogas produceert uit mest en reststromen van de levensmiddelenindustrie. Het biogas dat ontstaat, wordt omgezet in 1 megawatt elektriciteit, wat ongeveer gelijk staat aan de elektriciteitsconsumptie van 2.200 huishoudens. Het is de vijfde installatie die Host in Frankrijk bouwt.

Härnösand, Zweden

  • In Zweden heeft Host een opdracht ontvangen voor de bouw van een biogas opwerking installatie die het biogas opwaardeert naar CNG (compressed natural gas)-kwaliteit.

    Het groen gas dat ontstaat na het opwerkingsproces wordt ingezet als brandstof voor vrachtwagens en bussen. Het is de eerste opdracht voor Host in Scandinavië. Met het CNG kunnen twintig tot dertig bussen van brandstof worden voorzien.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Host | Foto: Host (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie