Zuid-Korea investeert $ 36,6 mrd in duurzame energie

duurzame energie

19-07-2016 07:05 | Door: Eelco Brandes

Zuid-Korea zet fors in op duurzame energie. Behalve een investering van $ 36,6 mrd, voert het land een salderingsregeling in en verplicht het bedrijven om meer duurzame energie op te wekken.

Dat meldt The Korea Times op basis van bronnen bij het ministerie van Handel, Industrie en Energie. Deel van het plan is dat er in 2020 nieuwe energiestations komen die 13 miljoen kilowatt aan elektriciteit per jaar produceren.

Om dat doel te realiseren, heeft het ministerie voor de komende jaren een verplichte route uitgestippeld voor het bedrijfsleven. Bedrijven volgens het voorstel van het ministerie elk jaar een bepaald percentage duurzame energie hebben opgewekt en gebruiken. Dit kan windenergie, zonne-energie, bio-energie en geothermische energie zijn.

In 2018 moet dit al 5 procent van het energiegebruik bedragen, in 2019 6 procent en in 2020 ligt de limiet op 7 procent. Op dit moment is deze hoeveelheid 3,5 procent van het totaal.

Saldering

Om het opwekken van duurzame energie aantrekkelijker te maken voor bedrijven en burgers mag het overschot aan zonnestroom via een salderingsregeling worden verkocht. Exacte details over de plannen worden binnenkort bekendgemaakt. In Nederland loopt de salderingsregeling voor zonnestroom in 2020 af. Het is nog onduidelijkheid of er een vervolgt komt.

Zuid-Korea is vooralsnog grotendeels afhankelijk van fossiele energie. Zo werd in 2015 33 procent van de energie geleverd via LNG-installaties, 22 procent via kolencentrales en nog eens 22 procent via kerncentrales.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: The Korea Times | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie