'Amerika kan biobased economy verviervoudigen in 2040'

biobased economy

19-07-2016 07:21 | Door: Eelco Brandes

De Verenigde Staten hebben grote mogelijkheden met een biobased economy.  De huidige hoeveelheid van 400 miljoen ton biomassa kan verviervoudigen tot bijna 1,6 miljard ton in 2040.

Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Amerikaanse technologiekantoor voor bio-energie (Beto), van het Ministerie van Energie. Met deze hoeveelheid biomassa kunnen voldoende biobrandstof, energie en biobased producten voor het dagelijke gebruik worden gemaakt om dertig procent van de fossiele brandstoffen te vervangen, aldus het onderzoek.

De benodigde biomassa kan afkomstig zijn van bronnen zoals landbouwproducten en residuen, bosbouw residuen en andere afvalstromen. Nieuw is dat er ook is gekeken naar de kansen met geteelde gewassen zoals olifantsgras, rietsuiker en eucalyptus. Ook algen zijn voor het eerst meegenomen als potentiele grondstof voor biobased producten.

Voordelen biobased

De voordelen van het opvoeren van de biomassa productie zijn onder andere het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, het verminderen van de afhankelijkheid van de import van fossiele brandstoffen, de vermindering van afval door het gebruik van afvalstromen, en het bevorderen van een duurzame , divers landbouwsysteem.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: EESI.org | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie