Zeeuwse digitale biobased-cursus krijgt €34.090 subsidie

biobased

21-07-2016 07:07 | Door: Eelco Brandes

De provincie Zeeland verleent € 34.090 subsidie aan het Centre of Expertise Biobased Economy. Dit ontvangen zij voor een nog te ontwikkelen internet cursus Business Development in de Biobased Economy.

Centre of Expertise Biobased Economy is een samenwerking tussen de Hogeschool Zeeland en Avans Hogeschool. De nieuwe cursus moet interactie tussen studenten, professionals stimuleren en moet een verdiepend inzicht in economisch haalbare alternatieven in de Biobased Economy leveren en ondernemers helpen bij het opzetten en realiseren van succesvolle biobased businesscases.

Wereldwijd

De cursus maakt gebruik van Zeeuwse praktijkvoorbeelden door het actief betrekken van bedrijven uit Zeeland. De cursus, die in augustus 2017 start, kan door mensen wereldwijd worden gevolgd en duurt acht weken. Een eerdere cursus werd gevolgd door 1760 deelnemers uit 49 landen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Provincie Zeeland | Foto: Coebbe.nl

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie