Duurzame Energie Unie haalt € 675.000 op via crowdfunding

22-07-2016 09:39 | Door: Eelco Brandes

Duurzame Energie Unie heeft via crowdfunding ruim € 675.000 opgehaald. Het geld wordt gebruikt om de lokale opwekking van duurzame energie in Nederland een boost te geven.

Het bedrag is bijna twee keer zo hoog als het doelbedrag van € 350.000, dat Duurzame Energie Unie voor ogen had. De crowdfundingactie duurde slechts vijf weken met een minimale inleg van € 500.

Deelnemers krijgen 6 procent rendement uitgekeerd in geld of in duurzame energie, over een periode van zeven jaar. Na afloop krijgen de deelnemers hun inleg terug.

Groenste energieleverancier

Duurzame Energie Unie is een coöperatie van 27 lokale duurzame energiebedrijven die zelf duurzame energie produceren. Klanten kunnen direct duurzame energie afnemen via het lokale energiebedrijf uit hun eigen regio.

In onafhankelijk onderzoek van onder meer de Consumentenbond, Greenpeace, het Wereld Natuur Fonds en Hivos is Duurzame Energie Unie uitgeroepen tot de groenste energieleverancier van Nederland (zie afbeelding onder).

duurzame energie unie

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Duurzame Energie Unie | Foto: Duurzame Energie Unie (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie