Additive Industries verkoopt 3D metaalprinter aan autobouwer

26-07-2016 12:02 | Door: Eelco Brandes

Het 3D-printbedrijf Additive Industries heeft zijn eerste machine voor het driedimensionaal printen van metaal verkocht aan een Duitse autobouwer.

Dat schrijft het FD. Het bedrijf uit Eindhoven had al vier testversies verkocht aan onder andere Airbus en de automotive tak van het Engelse GKN. De Duitse autobouwer, die volgens het FD niet met de naam in de publiciteit wil, krijgt in december de eerste volwaardige metaalprinter geleverd.

Door metalen onderdelen in 3D te printen, zijn er bijvoorbeeld minder kwetsbare deelnaden en kan nauwkeuriger worden geproduceerd. Additive Industries maakt het bedrag dat met de transactie is gemoeid niet bekend.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: FD | Foto: Additive Industries (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie