Snellaadbedrijf Fastned ziet klanten en volume stijgen

28-07-2016 18:08 | Door: Eelco Brandes

Snellaadbedrijf Fastned groeit en bloeit. Dat zegt Michiel Langezaal, CEO Fastned. “We kijken terug op een half jaar waarin de groei in omzet, volume en klanten exponentieel blijft toenemen."

In de eerste helft van dit jaar zag Fastned een omzetstijging van 10 procent per maand, de afzet steeg gemiddeld met 11 procent per maand, en het aantal geregistreerde klanten groeide gemiddeld 7 procent per maand.

“Doordat er het afgelopen half jaar geen nieuwe stations werden toegevoegd, is deze groei volledig gedreven door meer klanten die vaker laden en meer stroom afnemen bij de bestaande stations”, aldus Langezaal.

Eerder was Bart Lubbers, oprichter van Fastned, te gast in DuurzaamBV Radio. Luister terug:

Verdubbeling

Fastned is volgens Langezaal aantrekkelijk voor elektrische rijders vanwege het dekkende netwerk van vijftig operationele laadstations. "Daarnaast hebben we in onze app integratie gerealiseerd met laadpas aanbieders zoals The New Motion, EV-Box en de ANWB, waardoor laden bij Fastned nog gemakkelijker is geworden."

Tot slot heeft Tesla de markt in maart feitelijk verdubbeld door het plaatsen van Tesla-adapters op alle stations. Waar Tesla's voorheen met 11 kilowatt tot 22 kilowatt konden laden, kunnen ze nu bij Fastned laden met een snelheid van 50 kilowatt.

Lees ook: Fastned introduceert snelladen voor 19 cent

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Fastned | Foto: Fastned (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie