Zeeland investeert opnieuw flink in biobased economy

biobased

03-08-2016 07:37 | Door: Eelco Brandes

Het midden- en kleinbedrijf in Zeeland kan opnieuw een beroep doen op financiële steun van de provincie bij het ontwikkelen van plannen op het gebied van biobased. In totaal is er € 165.000 beschikbaar.

Dat meldt PZC. Ook ondernemers die initiatieven hebben in het kader van circulaire productie kunnen aankloppen voor een subsidie in de vorm van vouchers van maximaal € 10.000. De regeling is bedoeld om interessante biobased ideeën op hun haalbaarheid te toetsen. Een voorwaarde om subsidie te krijgen is dat de ondernemer hetzelfde bedrag moet investeren.

Het is de derde keer dat de provincie voor dit doel geld vrijmaakt. De eerste twee regelingen ter stimulering van biobased initiatieven resulteerden in ideeën die inmiddels op de markt zijn gebracht. Vijftien zijn in ontwikkeling genomen en tien liggen nog op de plank of bleken uiteindelijk niet haalbaar te zijn.

De twee ton die de provincie investeerde in de eerste twee regeling hebben geleid tot vervolginvestering van naar schatting € 2 mln, aldus de provincie. Volgens de provincie heeft de regeling ook een positief effect op de versterking van de kennisinfrastructuur in Zeeland.

Biobased cursus

Onlangs investeerde de provincie Zeeland ook al € 34.090 subsidie in het Centre of Expertise Biobased Economy. Dit ontvangt het centrum voor een nog te ontwikkelen internetcursus Business Development in de Biobased Economy.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: PZC | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie