'Energiecontract vergelijken is mannending'

04-08-2016 07:00 | Door: Eelco Brandes

Het vergelijken van energiecontracten in Nederland is een 'mannending'. De groep in de leeftijd tussen 25 en 34 jaar vergelijkt zijn energiecontract gemiddeld het meest in Nederland (20,15 procent).

Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Pricewise. Deze leeftijdsgroep is vooral in Noord-Holland erg actief met het vergelijken van energie (27,76 procent). Terwijl deze groep in de meeste andere provincies juist vaak minder vergelijkt ten opzichte van de andere leeftijdscategorieën van 35 tot 44, 45 tot 54, 55 tot 64 en 65+.

Met uitzondering van de groep inwoners van 18 tot 24 jaar, want deze vergelijkt in alle provincies het minst, gemiddeld slechts 6,3 procent. Niet vreemd, omdat een deel hiervan vaak nog thuis of in een studentenhuis woont, stellen de onderzoekers.

Geslacht

De landelijke verdeling qua geslacht is 56 procent mannen tegenover 44 procent vrouwen. Over het hele land is hierin slechts een kleine afwijking van 1,18 procent te zien. In Zeeland en Utrecht vergelijken vrouwen het minst, met 42,98 procent en 42,97 procent. In Groningen en Noord-Brabant vergelijken de vrouwen het het meest, met respectievelijk 44,94 en 45,19 procent. Toch halen ze ook hier niet het percentage van de mannen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Priceswise | Foto's: Pricewise

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie