Winderige dag voorziet héél Schotland van duurzame energie

windenergie

12-08-2016 15:41 | Door: Eelco Brandes

In Schotland is gedurende een winderige dag in 106 procent van de elektriciteitsbehoefte van het land voorzien door middel van windenergie.

De windturbines verstrekten 39.545 megawattuur windenergie, terwijl het totale energieverbruik van het land voor woningen, bedrijven en industrie die dag neerkwam op 37.202 megawattuur, meldt Metrotime.

“Het feit dat de wind in staat was om voor het hele land gedurende een volledige dag windenergie te genereren, laat zien hoe ver hernieuwbare energiebronnen zijn gekomen”, zei Karen Robinson van WeatherEnergy in The Guardian.

Politieke steun windenergie

“Deze belangrijke gebeurtenis met windenergie was mogelijk dankzij vele jaren van politieke steun, en betekent dat hernieuwbare energie een groot deel van onze elektriciteitsbehoefte draagt”, legt World Wide Fund (WWF)-directeur Lang Banks uit. “Maar als we de overgang naar een koolstofarme economie verder willen bevorderen, dan moet de investering in duurzame energie voortgezet worden.”

Koolstofarme technologieën

“We blijven volledig koolstofarme technologieën steunen, omdat die niet alleen enorme economische kansen bieden voor Schotland, maar ook een belangrijke rol spelen in de strijd tegen de dreiging van klimaatverandering voor onze samenleving en natuurlijke omgeving”, reageerde een woordvoerder van de Schotse regering.

Geld toe

Eerder dit jaar had ook Duitsland op een zonnige, winderige dag een overschot aan duurzame energie. Consumenten kregen daardoor zelfs geld toe om energie te gebruiken en zodoende het net te ontzien.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Metrotime, The Guardian | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie