ABC Kroos zoekt geld voor opschaling hoogwaardig eiwit

hoogwaardig eiwit

19-08-2016 12:06 | Door: Eelco Brandes

ABC Kroos wil een fabriek bouwen waarmee het op grote schaal hoogwaardig eiwit wil extraheren uit eendenkroos. Het Gelderse bedrijf zoekt investeerders om de kosten hiervoor, € 1,1 mln, bij elkaar te brengen.

Dat meldt Agro & Chemie. ABC Kroos heeft een gepatenteerd proces ontwikkeld waardoor dit hoogwaardige eiwit niet denatureert en de functionele eigenschappen worden bewaard. Daarmee kan het eiwit in tal van foodproducten worden ingezet, bijvoorbeeld in samengestelde vleesproducten of kazen.

ABC Kroos was onlangs te gast in DuurzaamBV Radio, luister hier terug:

Momenteel produceert ABC Kroos dagelijks tussen de 1 tot 3 kilo van het eiwit in zijn proeffabriek. In de nieuwe fabriek maakt het bedrijf circa 100 kilo per dag aan droog hoogwaardig eiwit. Voor de financiering van de fabriek is ABC Kroos naar eigen zeggen al in gesprek met enkele publieke instanties.

Waardeketens hoogwaardig eiwit

Behalve een inkomstenstructuur wil het bedrijf ook waardeketens opzetten. Dit, om meer telers én aanbod van waterlinzen te bewerkstelligen. Bovendien is ABC Kroos vooral met toeleveranciers van de voedingsmiddelenindustrie in gesprek om de eendenkroos in commerciële applicaties toe te passen.

Lees ook:

Podcast: Eendenkroos als kans voor een groeiende voedselvraag

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Agro & Chemie | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie