Video: Hoe deze botsbestendige drone de industrie helpt

industrie drone

25-08-2016 07:00 | Door: Eelco Brandes

Een botsbestendige drone gaat ingezet worden om gevaarlijke en moeilijk bereikbare industriële toepassingen te inspecteren.

Dat meldt Petrochem. Het Nederlandse RoNik Inspectioneering is gespecialiseerd in het toepassen van robotica bij industriële inspectie in de olie en gas-, energie-, en procesindustrie. Het bedrijf werkt met dronefabrikant Flyability uit Zwitserland, om de innovatieve drone voor de industrie te realiseren.

Gevaarlijke plekken

De zogeheten Elios kan tegen wanden of andere constructies botsen en er zelfs langs rollen, waardoor hij van zeer dichtbij haarscherpe beelden kan maken. Ook kan hij door een mangat in pikdonkere omgevingen vliegen, waarbij de operator niet mee naar binnen hoeft en kan hij tot grote hoogten inspecties uitvoeren.

Omdat de Elios het mogelijk maakt om gevaarlijke plekken te inspecteren zonder toezicht van mensen, wordt het uitvoeren van dergelijke inspecties aanzienlijk sneller, goedkoper en veiliger, stelt RoNik. Typische toepassingsgebieden zijn chemische complexen, offshore installaties, terminals met opslagtanks en verbrandingsovens.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Petrochem | Foto: Flyability

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie