Solvay maakt meer duurzame koolstofvezels voor luchtvaart

solvay duurzame koolstofvezels

29-08-2016 07:47 | Door: Eelco Brandes

Chemiebedrijf Solvay gaat de productiecapaciteit verdubbelen van duurzame koolstofvezels die composietmaterialen versterken.

Met een nieuwe productielijn voor duurzame koolstofvezels, in het Amerikaanse Piedmont (South Carolina), wil het van origine Belgische bedrijf voldoen aan de groeiende vraag naar lichtgewicht composietmaterialen in de luchtvaartsector.

De nieuwe productielijn maakt voor onder meer luchtvaartbedrijf The Boeing Company beweegbare vleugelkleppen en motorgondels, naast interieurtoepassingen.

duurzame koolstofvezels

Minder brandstofverbruik

"Met deze strategische capaciteitsuitbreiding verruimen wij onze leveringsmogelijkheden aan onze klanten. En spelen wij in op de toenemende vraag naar versterkte composietmaterialen die het gewicht en brandstofverbruik verminderen, maar ook de assemblagekosten verlagen", aldus Jean-Pierre Clamadieu, CEO van Solvay, in een persbericht.

"Solvay wint met deze productie-uitbreiding aan flexibiliteit om onze groei in innovatieve composietmaterialen en leiderspositie in deze industrie te versterken."

Duurzaamheid

Vliegtuigbouwers zetten steeds vader composietmaterialen versterkt met duurzame koolstofvezels in op hun toestellen, als veilige vervanging voor metalen, vanwege de duurzaamheid en sterkte en levensduur ervan.

Behalve een lager gewicht, minder lawaai en lagere CO2-uitstoot van vliegtuigen, dalen ook het aantal onderdelen en de assemblagekosten. “Het is immers mogelijk meerdere subcomponenten om te vormen tot één geassembleerd deel", aldus Solvay.

 

duurzame koolstofvezels solvay

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Solvay | Foto: Solvay

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie