AkzoNobel komt met duurzame coating voor meubelmakers

duurzame meubel coating

31-08-2016 14:27 | Door: Eelco Brandes

AkzoNobel heeft in China een milieuvriendelijke coating ontwikkeld die meubelmakers helpt verduurzamen.

De lancering van het zogeheten Aquasilk, dat een watergedragen beschermlaag voor meubels schept, is bewust in China gedaan, meldt AkzoNobel in een persbericht. Dit om de reusachtige meubelindustrie in het land te helpen verduurzamen.

De eerste watergedragen coating zorgt volgens AkzoNobel voor een glimmende buitenkant van de meubels, onder zowel natte als droge omstandigheden. Daarnaast creëert het meer hardheid, in vergelijking met de traditionele watergedragen systemen. Het bevat ook geen oplosmiddelen, die gewoonlijk wél worden gebruikt in de industrie.

Duurzaam maatwerk

Kenny Chae, business director van AkzoNobel's Wood Coatings activiteiten in Asia Pacific: "Ons nieuwe Aquasilk assortiment is op maat gemaakt voor de Chinese markt en ondersteunt de verschuiving in de voorkeur van de consument. Bovendien helpt het onze klanten te voldoen aan de strengere regelgeving.”

AkzoNobel wil met het bieden van dergelijke producten zijn inkomsten verhogen tot 20 procent van de omzet in 2020 in China.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: AkzoNobel | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie