Hoe magnetische beschermhoeken de industrie veiliger maken

07-09-2016 14:10 | Door: Eelco Brandes

Nieuwe reflecterende, magnetische beschermhoeken van MagProtect maken sinds kort de opslagterreinen en magazijnen van De Lubbers Logistics Group in binnen- en buitenland veiliger.

De transporteur in de gas- en oliesector wil hiermee naar eigen zeggen een stap zetten in het beperken van het risico op bedrijfsongevallen in de buurt van uitstekende onderdelen.

De kunststof beschermhoeken, een uitvinding van het IJmuidense bedrijf MagProtect, zijn voorzien van een krachtige magneet en blijven daardoor altijd stevig op hun plek zitten. Het product kan volgens de makers op iedere constructie worden bevestigd. De innovatie beschermt niet alleen tegen scherpe hoeken, maar zorgt met behulp van een reflecterende felle kleur ook voor een duidelijke markering.

De innovatie uit IJmuiden wordt inmiddels in meer dan dertig landen gebruikt. Vooral in de staalverwerkende industrie, de transport- en logistieksector en de bouwsector vindt het aftrek. 

Geen beschadegingen en verwondingen

André Mulder, group director sales & marketing van Lubbers Logistics Group, is blij met de aanschaf van de beschermhoeken: “Deze innovatie voorkomt beschadigingen aan producten en materieel en zorgt er tevens voor dat voorbijgangers en onze chauffeurs zich niet verwonden. Markering en bescherming zijn wettelijk verplicht en ook wij willen natuurlijk aan de moderne veiligheidsvoorschriften voldoen om een veilige werkomgeving te kunnen bieden aan onze medewerkers.”

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: MagProtect | Foto: Magprotect

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie