Daikin lanceert duurzamere koudwatermachines

12-09-2016 07:16 | Door: Eelco Brandes

Een nieuwe serie duurzamere watergekoelde koudwatermachines voor gebouwen. Die heeft koel- en verwarmingsspecialist Daikin gelanceerd.

Het gaat om de introductie van de zogeheten EWWD-VZ-koudwatermachines die dankzij een nieuwe technologie fors minder energie verbruiken.

De EWWD-VZ is 15 procent efficiënter dan andere HVAC (heating, ventilation, airconditioning en cooling)-systemen op de markt en stoot 40 procent minder CO2 uit, aldus Daikin in een persbericht. “Een uitkomst voor installateurs en eindgebruikers die hun energiekosten flink willen verlagen en aan steeds strengere eisen voor energieverbruik en CO2-uitstoot moeten voldoen.”

De nieuwe serie koudwatermachines bestaat uit modellen met een vermogen van 450 kilowattuur tot 1.100 kilowattuur en de grotere modellen met een vermogen tussen 1.200 kilowatt en 2.100 kilowatt.

Lees ook: Daikin geeft patenten op duurzaam koelmiddel vrij

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Daikin | Foto: Daikin

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie