AkzoNobel gaat verfverspilling tegen met Engelse fabriek

AkzoNobel verf

26-09-2016 09:50 | Door: Fitria Jelyta

AkzoNobel opent in Noordwest-Engeland een centrum voor het opnieuw produceren van gebruikte verven. Hiermee wil de fabrikant verfverspilling aanpakken.

Dat meldt de website Edie. Voor de oprichting van het remanufacturing-centrum werkt AkzoNobel samen met de Britse netwerkorganisatie Community RePaint. Dit bedrijf maakt verschillende projecten mogelijk om ongebruikte verven in te zamelen voor hergebruik om verspilling daarvan te voorkomen.

Het onlangs geopende Wirral centre in Noordwest-Engeland is de tweede faciliteit die AkzoNobel beschikbaar stelt om nieuwe verfproducten te maken van ongebruikte verven. Hiermee wil de verffabrikant zijn duurzaamheidsambitie waarmaken door in 2017 100.000 liter nieuwe verven te produceren, die bestaan uit hergebruikte verven.

Hergebruikte verf

“Britse huishoudens gooien jaarlijks 55 miljoen liter verf weg, maar de helft daarvan is goed genoeg voor hergebruik”, zegt Matt Pullen, managing director van AkzoNobel UK and Ireland tegen Edie. “Dit innovatieve project neemt in onze sector de leiding in het verminderen van verfproducten die in afvalstromen terecht komen.”

AkzoNobel heeft zich verder tot doel gesteld om het aantal ingezamelde verven voor hergebruik te laten stijgen tot drie miljoen liter in 2020.

Circulaire economie

Eerder startte AkzoNobel met een pilotstudie naar het verzamelen van gebruikte verven die aan consumenten en professionals zijn verkocht. In samenwerking met het Amerikaanse bedrijf GDB zegt AkzoNobel ongewenste verf te verkopen en te hergebruiken. GDB is gespecialiseerd in de verwerking van zowel verouderde verf als verfafval en het verkopen ervan in opkomende markten.

Door het verkopen van ongebruikte verf heeft AkzoNobel in 2013 de verspilling van 11.000 ton voorkomen en € 4,5 mln bespaard. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Edie, AkzoNobel | Foto: AkzoNobel (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie