Indiaas concern maakt modeaccessoires van industrieel afval

duurzame modeaccessoires

28-09-2016 18:20 | Door: Fitria Jelyta

Het Indiase concern Godrej & Boyce wil kringlopen van materialen sluiten door industrieel afval uit zijn fabrieken te verwerken tot producten, zoals modeaccessoires.

Dat schrijft de website Inhabitat.

In het zogeheten Punah Project van Godrej & Boyce, die onder andere elektronica produceert, wordt industrieel afval in zes categorieën verdeeld. Zo wil het bedrijf optimaal gebruikmaken van niet schadelijke reststromen van olie, metalen, hout, chemische stoffen, papier en elektronica en daarmee bijdragen aan de circulaire economie.

De materialen worden teruggewonnen uit industriële productieprocessen. Vervolgens verwerkt Godrej & Boyce in het Punah Project de reststromen tot onder andere modeaccessoires zoals tassen en schoenen van metalen. Tijdens het London Design Festival dat afgelopen week plaatsvond, heeft Godrej & Boyce de duurzame producten tentoongesteld.

Duurzaam afvalbeleid

“Als initiatiefnemers van het Punah Project richten we ons op de ontwikkeling van alternatieve technieken om niet schadelijk industrieel afval duurzaam te verwerken”, zegt Hemmant Jha, chief designer officer van Godrej & Boyce, in een persbericht.

“We streven naar een nul-afval-beleid in alle productielocaties van Godrej & Boyce. We zijn blij dat de duurzame toepassingen het gevolg zijn van uitgebreid onderzoek naar meer dan 600 materialen en een aantal samenwerkingen met verschillende productieteams bij Godrej & Boyce, evenals ontwerpers in India.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Godrej & Boyce, Inhabitat | Foto: Godrej & Boyce (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie