Green Motion Technologies wint duurzame innovatieprijs

Green Motion Technologies wint duurzame innovatieprijs

11-11-2013 11:28 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de innovatieprijzen van Accenture heeft duurzame startup Green Motion Technologies de Groene Tulp binnengesleept.

De Accenture Innovation Awards worden jaarlijks uitgereikt om innovatieve prestaties te erkennen. Dit jaar schreven 1.000 concepten zich in om een kans te maken op één van de tulpen. De inzendingen werden door 125 juryleden beoordeeld verdeeld over zes industrieën, en het prijsgeld bedroeg € 250.000.

Groene Tulp

De winnaar van de duurzame prijs – de Groene Tulp – is door Accenture toegekend aan de Innovative Gear Design van Green Motion Technologies. Het bedrijf heeft een een innovatieve en duurzame manier ontwikkeld om het ontwerp van tandwielen te optimaliseren. DuurzaamBedrijfsleven.nl schreef al eerder hoe dit bedrijf het wiel opnieuw uitvindt.

De startup uit Delft stelt dat de verbeterde tandwielen leiden tot 25 procent minder stress, 25 procent minder hitteproductie, 15 procent minder vibratie en een verdubbeling van de levensduur van het product. Ook kan er worden bespaard op gewicht en kosten omdat het design in een kleiner formaat te fabriceren is zonder de afname van kracht.

Duurzame zorg

In de zorgsector is er ook een innovatief en duurzaam idee als beste uit de bus gekomen. De Pharmafilter is een integraal concept voor de verzorging, afvalverwerking en zuivering van afvalwater in zorginstellingen. De filter leidt tot een schoner en efficiëntere omgang met afvalwater door biologisch afbreekbare disposables.

 

Bron: duurzaam-ondernemen

Foto: just concepts

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie