Desso introduceert leasemodel voor tapijt

Desso introduceert leasemodel voor tapijt

09-12-2013 11:26 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tapijtfabrikant Desso heeft in samenwerking met leasebedrijf De Lage Landen een leasemodel ontwikkeld voor het leasen van tapijt.

Desso gaat voor het eerst tapijt verhuren aan een mbo-instelling in Ede. Na de gebruiksperiode neemt de tapijtfabrikant het product weer terug om er vervolgens weer nieuw tapijt van te maken. Desso handelt hier vanuit het Cradle to Cradle-principe gebaseerd op recycling om duurzaam om te gaan met grondstoffen en materialen.

Het Cradle to Cradle-principe stelt bedrijven in staat om goederen te produceren die steeds weer met dezelfde materialen opnieuw worden gemaakt. Dit is de overstap naar een circulaire economie waarin een nieuwe welvaart ontstaat zonder teveel druk te leggen op de natuurlijke bronnen.

Het aanbieden van een leaseproduct maakt het mogelijk voor bedrijven om de gebruikte goederen weer terug te nemen en opnieuw in te zetten in het productieproces. Dit levert voor bedrijven kostenbesparing op en het verkleint de impact op het milieu. Sinds 2008 heeft Desso zich al hard gemaakt middels de ontwikkeling van een Take-Back –systeem waarin recyclen centraal staat.

 

Bron: nuzakelijk | Foto: BM Veen

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie