Mud Jeans wint duurzame ondernemersprijs

Mud Jeans wint duurzame ondernemersprijs

17-12-2013 12:51 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Met het vernieuwende Lease a Jeans-concept heeft het Nederlandse modelabel Mud Jeans afgelopen vrijdag de NCD ‘Change Award 2013’ gewonnen.

De prijs werd uitgereikt door de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD). De uitreiking van de NCD Change Award is een onderdeel van de NCD Visie op leiderschap, met als doel een nieuwe, frisse wind te laten waaien door zakelijk Nederland. Mud Jeans werd geselecteerd als beste van de drie genomineerden omdat het laat zien dat ondernemerschap en bewust zakendoen prima kunnen samengaan. De andere genomineerden waren Techcomlight met de ultrazuinige SmartLed en Cup Engineering met Sprider dat kleine oppervlakken efficiënt asfalteert.

 

Lease a Jeans

 

Mud Jeans won de prijs omdat het concept meerdere vernieuwingen bevat ten opzichte van de andere kandidaten. Het Lease a Jeans-concept houdt in dat spijkerbroeken en andere kleding van spijkerstof tegen een maandelijks bedrag geleased kunnen worden. Op die manier wordt recycling een nieuw verdienmodel in de kledingbranche. Daarnaast is de kleding gemaakt van biologisch en gerecycled katoen in fabrieken met goede arbeidsomstandigheden.

De jury is van mening dat Mud Jeans een bijdrage levert in de transitie naar een circulaire economie. “Mud Jeans laat zien dat ook in de traditionele keten van de kledingindustrie wezenlijke vernieuwingen zijn in te passen, die een actieve bijdrage leveren aan een meer leefbare wereld,” aldus NCD-voorzitter Ron Steenkuijl.

 

Mud Jeans

 

Directeur Bert van Son is erg blij met deze prijs. “Het bevestigt dat ons Lease a Jeans-concept voor een daadwerkelijke verandering zorgt in de kledingbranche, van verbruik naar gebruik.” Het Nederlandse kledingmerk heeft verschillende idealen zoals fairtrade en duurzame producten van biologische aard. Mud Jeans is aangesloten bij diverse keuringsorganisaties op het gebied van duurzame kleding.

Foto: Mud Jeans

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie