Philips onderscheiden op Rio+20-top

Philips onderscheiden op Rio+20-top

21-06-2012 18:06 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tijdens de Rio+20-top is de Sustainia100 gelanceerd. Philips vertegenwoordigt Nederland op deze lijst van duurzame innovaties.

De lancering vond plaats in het bijzijn van duurzaamheidslegende Gro Harlem Brundtland. De innovatie CityTouch van Philips, een bedieningsplatform dat flexibele aansturing van openbare verlichting mogelijk maakt voor gemeentes, is geselecteerd voor de lijst.

CityTouch

De CityTouch-innovatie van Philips maakt intelligente regeling van wegverlichting mogelijk. Verlichting kan op exact de juiste tijd en plaats en met de gewenste sterkte worden ingezet. Gecombineerd met LED-verlichting levert deze oplossing tot 70 procent besparing op energie- en onderhoudskosten.

In Nederland is CityTouch in 2012 in gebruik genomen in de gemeentes Rotterdam, Tilburg en Almere. Ieder lichtpunt kan apart worden bediend en zo kunnen de lampen desgewenst gedimd worden. Als er vanwege evenementen of calamiteiten plotseling meer licht nodig is, dan kan de gemeente het met één druk op de knop snel aanpassen.

Sustainia100

Sustainia100 is een verzameling van innovatieve en schaalbare innovaties - afkomstig uit 56 landen verspreid over zes continenten - die essentieel zijn voor het tot stand brengen van duurzame samenlevingen. Sustainia100 maakt alleen gebruik van bestaande en beschikbare oplossingen en fungeert als een concreet hulpmiddel voor professionals op duurzaamheidsgebied - van politici tot CEO's - die zich inzetten voor aantrekkelijke en duurzame samenlevingen.

"Ik ben heel enthousiast en geïnspireerd door Sustainia100 omdat het duidelijk maakt dat onze missie mogelijk is: dat we de ammunitie hebben om de uitdaging aan te gaan, dat we aangename en aantrekkelijke samenlevingen kunnen hebben zonder onze planeet te verwoesten," zegt Arnold Schwarzenegger, erevoorzitter van Sustainia.

Bron: ANP

Foto: Veronica Aguilar

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie