Paus schrijft encycliek over milieu

Paus schrijft encycliek over milieu

28-01-2014 10:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Paus Franciscus werkt aan een geloofsdocument over de 'ecologie van de mens'. De inhoud is echter nog onbekend.

 

 

Het wordt de eerste encycliek die volledig door Franciscus geschreven is. Wat Franciscus over het milieu wil gaan verkondigen, is niet bekend. Volgens het Vaticaan verkeert het schrijfproces momenteel in de beginfase. Een bron vertelde vorig jaar aan journalisten dat de paus zou willen gaan schrijven over de 'plundering' van bodemschatten en de wegwerpmaatschappij.

 

 

Vorig jaar vroeg Franciscus tijdens zijn intronisatie (bevestiging) “iedereen die verantwoordelijk is voor economische, politieke en sociale kwesties” en “alle mensen van goede wil” om “beschermers van de Schepping” te zijn, en “Gods plan met de natuur” te beschermen. In november leek hij ook een politiek statement te maken. Hij poseerde toen met een anti-schaliegas-shirt dat hij cadeau had gekregen.

 

 

Encycliek

 

 

De laatst gepubliceerde encycliek was volgens het Vaticaan een “quatre mains”: het was grotendeels geschreven door paus Benedictus XVI en werd na diens terugtreding afgemaakt door Franciscus. Lumen Fidei, zoals het werk heette, bevatte grondige betogen over de hedendaagse betekenis van het geloof.

 

Van alle pauselijke publicaties is de encycliek het meest gezaghebbend. De encycliek geniet geen formeel gezag, maar veel katholieken kennen er wel grote waarde aan toe.

 

Bron: Trouw

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie