Michael Bloomberg belooft VN hulp bij klimaatdeal 2015

Michael Bloomberg belooft VN hulp bij klimaatdeal 2015

05-02-2014 13:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De voormalige burgemeester van New York belooft zich in te spannen voor het bereiken van een klimaatovereenkomst in 2015.

 

 

In 2015 moeten de VN-landen in Parijs tot een klimaatovereenkomst komen. Bloomberg zegt nu zijn post-politieke carrière  te willen besteden aan het helpen bij het bereiken hiervan. “De secretaris-generaal van de VN [Ban-Ki Moon, red.] heeft een moeilijke taak. Als ik de vlag voor hem kan dragen, hem wat informatie kan geven en een woordvoerder voor hem kan zijn, dan zou ik dat graag willen doen.”

 

 

Bloomberg is momenteel hoofd van een internationale stedengroep, de C40, die als doel heeft klimaatverandering aan te pakken. Tijdens zijn 12-jarige burgemeesterschap van New York stond het klimaat ook al hoog op zijn agenda. Als burgemeester stelde Bloomberg bijvoorbeeld een  doel van 30 procent CO2-reductie voor 2030 en nam hiertoe maatregelen.

 

 

Burgemeesterschap Bloomberg

 

 

Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de wereldbevolking in 2050 in steden zal wonen. Bloomberg beargumenteert daarom dat burgemeesters van steden hun macht moeten gebruiken om klimaataanpak uit te breiden. “Terwijl weinig vooruitgang wordt geboekt op internationaal niveau, zetten steden juist grote stappen.”

 

Bloomberg ziet het als een kans om als VN-gezant de komende twee jaar regeringsleiders te overtuigen dat zij veel kunnen doen om een catastrofale klimaatverandering te voorkomen. “Het is in het belang van al deze landen wat te doen aan klimaatverandering, maar denk ik wel eens dat het slechts bij woorden blijft. Soms zorgt slechts het onder de aandacht brengen van een thema al voor focus en actie.”

 

Bron: The Guardian

 

 

Foto: Center for American Progress via Flickr

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie