H&M introduceert collectie met biologische zijde

H&M introduceert collectie met biologische zijde

21-03-2014 12:48 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Zweedse kledingconcern H&M lanceert in april de nieuwe collectie voor haar Conscious-lijn. In de kleding van deze duurzame collectie is dit jaar voor het eerst biologisch leer en biologische zijde verwerkt.

De Conscious Collection is een 2011 gelanceerde lijn van H&M die ontworpen is voor de bewuste consument. Ontwerpers maken onder meer gebruik van biologisch katoen en gerecyclede wol, en experimenteren met alternatieven voor katoen.

Scharrelrups

De zijde komt van gecultiveerde zijderupsen die biologische blaadjes van de moerbeiboom te eten krijgen. Of de rupsen ook echt vrij mogen rondscharrelen, vermeldt het verhaal niet. Wel werkt het kledingbedrijf zoveel mogelijk zonder chemicaliën. Vooral bij de eerste bewerking van de zijdedraden, het verwijderen van het plakkerige speeksel van de rups, worden veel chemicaliën gebruikt.  Die komen vervolgens in het oppervlaktewater terecht.

Ever Manifesto

De nieuwe collectie is ontworpen in samenwerking met Ever Manifesto. Ever Manifesto is een in 2009 opgerichte denktank, die de mode- en ontwerp-industrie helpt materialen te innoveren en verantwoord te ondernemen. De denktank werkt voor de Conscious Collection samen met de Zweedse kledingketen. De kledingstukken hebben een wasetiket dat aangeeft hoe de consument milieuvriendelijk kan wassen. Het wasetiket werd gemaakt in samenwerking met Clever Care.

Bron: H&M | Foto: Wikipedia

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie