Heineken verdubbelt duurzaam energiegebruik

Heineken verdubbelt duurzaam energiegebruik

15-04-2014 18:25 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het jaarlijkse duurzaamheidsrapport van Heineken laat vooruitgang zien. De Nederlandse bierbrouwer zorgde onder andere voor een verdubbeling van het aandeel duurzame energie.

Per hectoliter bier daalde de CO2-uitstoot van de multinational met 26 procent sinds 2008. Het resultaat is behaald door een hogere energie-efficiëntie bij de productie, en het gebruik van meer duurzame energie. Dit aandeel steeg van 9,3 procent in 2012 tot 18 procent in 2013.

Heineken verhoogde het gebruik van hernieuwbare energie door deze lokaal te produceren en door de aankoop van duurzaam geproduceerde elektriciteit voor zijn brouwerijen in onder andere Oostenrijk, België, Tsjechië, Nederland, Polen en Groot-Brittannië.

Het watergebruik bij de productie daalde met 0,1 liter water per liter drank ten opzichte van 2012. Meer reductie is mogelijk, niet alle brouwerijen zijn even ver in het nemen van waterbesparende maatregelen.

Heineken wil in 2015 20 tot 50 procent van haar grondstoffen duurzaam produceren. Hiervoor zijn procedures vastgelegd, alleen is niet duidelijk in hoeverre die duurzame productie al in gang is gezet. Een rapportagesysteem voor leveranciers moet nog geïmplementeerd worden.

Bron: Sustainablebrands.com, Heineken | Foto: Felixtriller via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie