Mars maakt snoep met windenergie

Mars maakt snoep met windenergie

01-05-2014 10:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Alle Amerikaanse fabrieken en  kantoren van levensmiddelenfabrikant Mars opereren in 2015 volledig op zonne-energie. Het gaat om 70 locaties met in totaal 25.000 man personeel.

Het concern koopt een groot windmolenpark in de Amerikaanse staat Texas, een project van 200 megawatt dat in 2015 online komt. Het vermogen is voldoende om de Amerikaanse productie volledig energieneutraal te maken. De wereldwijde energievoetafdruk neemt met 25 procent af.

De investering maakt deel uit van de bedrijfsstrategie 'Sustainable in a Generation' om in 2040 wereldwijd energieneutraal te opereren. Op de korte termijn wil het bedrijf de emissie van broeikaskassen in 2015 met een kwart verminderen ten opzichte van 2007. Mars is vooral bekend om zijn snoeprepen, maar is ook de producent van verschillende merken diervoeders en Uncle Ben's rijst. Alleen al in de VS heeft Mars 37 fabrieken.

Eerder dit jaar kondigde de snoepfabrikant aan om te streven naar 100 procent duurzame en traceerbare palmolie. Voor het einde van 2014 moeten de toeleveranciers een duidelijk plan overleggen hoe ze dat willen bereiken. Mars stelt daarbij strengere eisen dan gebruikelijk voor gecertificeerde palmolie.

Bron: Mars, Sustainable Business, Penn Energy | Foto: Mars

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie