Greenpeace-directeur neemt leiding Shell over

Greenpeace-directeur neemt leiding Shell over

13-07-2012 09:26 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De directeur van Greenpeace heeft vanochtend de leiding bij Shell overgenomen om voor de oliemaatschappij een schone koers uit te stippelen. Ook blokkeerden actievoerders de ingang van het internationale hoofdkantoor.

Op de vroege vrijdagochtend blokkeerden zeventig actievoerders de ingang van het internationale hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Na drie kwartier verlieten de actievoerders, op aandringen van de politie, de blokkades. Wel heeft Greenpeace-directeur Sylvia Borren nog steeds de leiding van het olieconcern overgenomen.

De actievoerders willen voorkomen dat Shell doorgaat met de geplande olieboringen in het Noordpoolgebied. “Shell presenteert zich als een milieubewuste oliemaatschappij,” zegt Borren. “Maar in werkelijkheid investeert het bedrijf in riskante projecten om de laatste druppels olie uit de aarde te persen.”

Olieverslaving

“Ik besluit daarom als nieuwe directeur dat Shell direct stopt met zijn gevaarlijke plannen en zijn miljardenwinsten gaat steken in schone energiebronnen als wind, zon en waterkracht,” aldus Borren. Greenpeace wil zogezegd ‘Shell van zijn olieverslaving af helpen’.

De actievoerders vervingen de logo’s van Shell voor logo’s in de vorm van een halve ijsbeer en een halve schelp. Daarnaast bevestigden negen klimmers een spandoek met de tekst “Stop Shell, Save the Arctic.”

Bron: Greenpeace

Foto: Capitan Giona

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie