Fabrikant Häagen-Dazs-ijs maakt groene inhaalslag

Fabrikant Häagen-Dazs-ijs maakt groene inhaalslag

29-07-2014 11:58 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Internationaal levensmiddelenbedrijf General Mills neemt meer maatregelen tegen de uitstoot van broeikasgassen. Ook de toeleveranciers ontkomen hier niet aan.

De levensmiddelengigant, in ons land vooral bekend van Häagen-Dazs-ijs, erkent dat klimaatverandering een negatieve impact heeft op de eigen productie en uiteindelijk ook op aandeelhouders. Daarom neemt het bedrijf een aantal maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. In Verenigde Staten is General Mills eigenaar van een groot aantal merken, die onder andere graanontbijten en -snacks op de markt brengen.

 

Ontbossing

 

General Mills belooft tegen 2020 netto ontbossing uit te bannen uit de leveringsketen. De CO2-uitstoot moet fors naar beneden, ook bij de toeleveranciers van het concern. Het overgrote deel van de emissies - 92 procent - is afkomstig van toeleveringsbedrijven. De helft van alle geleverde ingrediënten moet binnen zes jaar duurzaam zijn geproduceerd. Binnen een jaar maakt het bedrijf bekend welke concrete maatregelen op stapel staan om de uitstoot in met name de landbouw te verminderen.

Het bedrijf sluit zich aan bij het Carbon Disclosure Project, dat onder meer publiceert over energie- en waterverbruik van bedrijven. General Mills belooft transparantie over de emissiereductie en klimaat-impact.

 

Achterblijver

 

Aanleiding voor de toezeggingen van de levensmiddelengigant is een petitie van ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib. De oproep voor verduurzaming van grote voedselfabrikanten werd door 230.000 mensen onderschreven. In het bijbehorende onderzoek naar de tien grootste voedselbedrijven kwam General Mills als achterblijver uit de bus.

Bron: General Mills, Nu.nl, Energienieuws | Foto: [puamelia] via Flickr

 

 

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie