AkzoNobel investeert in duurzame algenolie

AkzoNobel investeert in duurzame algenolie

31-07-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Chemieconcern AkzoNobel en Solazyme, gespecialiseerd in bioproducten, hebben een meerjarige overeenkomst gesloten voor de levering van 10.000 megaton algenolie per jaar.

Beide bedrijven breiden de al bestaande samenwerking uit en investeren in gezamenlijke productontwikkeling, maakte AkzoNobel donderdag bekend.

Het Amerikaanse Solazyme is een toonaangevende leverancier van biogrondstoffen voor verschillende toepassingen. Het bedrijf kweekt de olieproducerende algen op een verantwoorde en duurzame manier. Ook Unilever behoort tot de klantenkring. Het concern gebruikt de algenolie voor zijn verzorgingsproducten. Maar de grondstoffen zijn ook te verwerken tot biobrandstof voor vliegtuigen en biodiesel voor de transportsector.

 

Milieu-impact

 

AkzoNobel wil de chemicaliën uit aardolie en palmolie vervangen door de duurzame algenolie. De olie is onder andere een goede grondstof voor verf. Het product is kwalitatief beter en heeft een kleinere milieu-impact. Daarnaast draagt het bij aan de verlaging van de algehele kosten.

Volgens het chemieconcern draagt de overeenkomst met Solazyme bij aan de productie van duurzame producten voor de klant. De samenwerking past verder in het Planet Possible-duurzaamheidsbeleid.

Bron: AkzoNobel, Solazyme | Foto: AkzoNobel

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie