Agenda: Campagne ‘Rijnmond gaat voor Duurzaam’

Agenda: Campagne ‘Rijnmond gaat voor Duurzaam’

04-08-2014 08:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bedrijven in de regio Rijnmond kunnen zich vanaf vrijdag 1 augustus inschrijven voor de Campagne ‘Rijnmond gaat voor Duurzaam’.

Deze campagne heeft als doel de versterking van de regionale economie in combinatie met vermindering van het energieverbruik en de CO2-uitstoot in de regio. Dat kan door middel van samenwerkingsverbanden. In 2025 moet de regio 50 procent minder CO2 uitstoten ten opzichte van 1990. Daarnaast moeten bedrijven zich voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering.

 

Intentieverklaring

 

Deze campagne is opgezet door het Platform Duurzaam Rijnmond. Dit is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk die kennis en ervaring onder één paraplu samenbrengt, samenwerkingsverbanden opzet en projecten en initiatieven ondersteunt. Alle bedrijven zijn welkom, van éénmanszaak tot multinational.

Op vrijdag 10 oktober 2015 ondertekenen de eerste bedrijven intentieverklaringen en gaat de campagne officieel van start. Kijk voor meer informatie over inschrijven op www.platformduurzaamrijnmond.nl

Foto: Moyan Brenn via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie