Ikea sluit deal met start-up in ultra dunne LEDs

Ikea sluit deal met start-up in ultra dunne LEDs

26-08-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De markt voor efficiënte LED-technologie krijgt er een grote speler bij. Ikea gaat samenwerken met de Schotse start-up Design LED Products, gespecialiseerd in ultra-dunne LEDs.

Hoeveel geld met de investering is gemoeid, is door Ikea GreenTech niet bekend gemaakt. Design LED Products maakt LED-lampjes die zijn ingebed in dunne tegels van doorzichtige folie en hars. De tegels zijn extreem dun, flexibel en goedkoop om te maken.

Volgens Ikea is de investering in lijn met de bedrijfsstrategie voor de ondersteuning van schone technologie die aantrekkelijk is voor de consument. De tegels met LED-lampjes zouden zich uitstekend lenen voor innovatieve ontwerpen.

De start-up gebruikt het geld om de productie uit te breiden naar de internationale markt. Die wil volgens de Schotten graag energie besparen en staat open voor nieuwe vormen van LED-verlichting.

De gemiddelde LED-lamp levert een besparing op van 85 procent vergeleken met gewone verlichting en gaat tot 20 keer langer mee. Door de goedkopere lampen en mooiere ontwerpen hebben consumenten hun oorspronkelijke bezwaren opzij gezet, meent Ikea. In september 2015 wil het warenhuis alleen nog LED-verlichting verkopen.

Bron: Ikea, Design LED Products | Foto: Design LED Products

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie