Resten koolstofvezel Boeing naar American football

Resten koolstofvezel Boeing naar American football

28-08-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vliegtuigbouwer Boeing heeft een unieke bestemming gevonden voor restanten hoogwaardige koolstofvezel. Beschermende kleding voor American football-spelers.

Sportartikelenfabrikant Russell Athletic koopt de restanten van Boeing en gebruikt de koolstofvezels voor de CarbonTek-schouderbescherming van de spelers. De vezels zijn lichter, sterker en gaan langer mee.

De hoogwaardige koolstof zit onder meer in de 787 Dreamliner, het nieuwe toestel voor langeafstandsvluchten. Het materiaal zorgt in combinatie met zuinige motoren voor een brandstofverbruik dat 20 procent lager is dan dat van vergelijkbare toestellen. De verkoop van productierestanten past volgens de vliegtuigbouwer in de duurzame doelstellingen van het bedrijf.

De schouderbescherming wordt het komende American football-seizoen gedragen door enkele sporters die door Russell Athletic zijn aangewezen als ambassadeur voor de nieuwe uitrusting.

Bron: Street Insider, Boeing | Foto: Dreamliner Boeing, via Wikipedia

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie