ConAgra gebruikt in 2016 duurzame palmolie

ConAgra gebruikt in 2016 duurzame palmolie

03-09-2014 11:44 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Voedingsmiddelenconcern ConAgra heeft toegezegd in 2016 alleen nog duurzaam geproduceerde palmolie te gebruiken. Het Amerikaanse bedrijf stapt over op verzoek van twee belangrijke beleggers.

ConAgra is een van de grootste voedingsbedrijven van de Verenigde Staten en een grootverbruiker van palmolie. In 2013 behaalde het concern een omzet van ruim $ 15,5 mrd.

Eind december 2015 gebruikt het bedrijf alleen nog palmolie waarvan de herkomst herleidbaar is. Een onafhankelijke derde partij controleert de leveranciers op de duurzame productie. Voor de aanleg van oliepalmplantages mag geen ontbossing hebben plaatsgevonden en de producent moet de mensenrechten respecteren.

Het concern deed de toezegging op aandringen van twee belangrijke beleggers, het groene investeringsfonds Green Century Capital Management en het pensioenfonds New York State Common Retirement Fund.

De productie van palmolie is de belangrijkste oorzaak van ontbossing. Volgens de Verenigde Naties veroorzaakt die 20 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Recent heeft een groot aantal voedingsconcerns toegezegd over te schakelen op duurzaam geproduceerde palmolie, waaronder Kellog's, Danone, Mars en General Mills.

Bron: Environmental Leader, Green Century Capital Management | Foto: jbdodane, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie