Unilever maakt landbouwketen transparanter

Unilever maakt landbouwketen transparanter

08-09-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Levensmiddelenconcern Unilever gaat samenwerken met het World Resources Institute om de herkomst van grondstoffen uit de landbouw inzichtelijker te maken.

Unilever stapt in een project dat is opgezet door het WRI om ontbossing tegen te gaan en de keten transparanter te maken. Het Global Forest Watch Commodities Platform genereert bijna real time-informatie over veranderingen in het oerwoud rond plantages en productiefaciliteiten voor palmolie en andere landbouwproducten.

De tool laat de hele keten van producenten en toeleveranciers profiteren van betere inzichten in duurzame landbouw in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. De data stellen Unilever bovendien in staat gedetailleerder te rapporteren over de voortgang van zijn duurzaamheidsdoelstellingen.

In het Sustainable Living Plan staat dat alle landbouwgrondstoffen in 2020 van duurzame herkomst zijn. Volgens het concern kan het bedrijfsleven zich niet langer veroorloven de gevolgen van ontbossing voor natuur en mens te negeren.

Bron: Unilever, Sustainable Brands, Lenora | Foto: CIFOR

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie