Van gecertificeerde tak tot duurzaam pak

Van gecertificeerde tak tot duurzaam pak

15-09-2014 15:52 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Voedselverpakking producent Tetra Pak werkt samen met Kingfisher en Ikea om de waarde van duurzaam verpakken te vergroten en de impact van het FSC-certificaat te analyseren.

Begin dit jaar schreef DuurzaamBedrijfsleven al over de stappen die verpakkingsfabrikant Tetra Pak heeft gezet om haar milieudoelstellingen voor 2020 te behalen. Nu zet Tetra opnieuw een stap in de duurzame richting door samen met Kingfisher en Ikea verantwoord, hernieuwbaar hout afkomstig uit gecertificeerde bossen te promoten.

Het karton in Tetra Pak verpakkingen is reeds afkomstig uit FSC® gecertificeerde bossen en andere gecontroleerde bronnen. Het FSC® logo op de verpakkingen krijg men alleen als er hout gebruikt wordt uit bossen die volgens de strenge eisen van het keurmerk verantwoord worden beheerd. Omdat het voor bedrijven vaak niet duidelijk is wat de impact van zo’n label is, wil Tetra Pak bedrijven ervan doordringen welke waarde het heeft en waarom het belangrijk is dit label te gebruiken.

Tetra Pak is samen met Kingfisher en Ikea een tweejarig initiatief gestart om dit onder de aandacht te brengen. Zij gaan dit doen in samenwerking met het International Social and Environmental Accreditation and Labelling Alliance (ISEAL) en worden daarbij ondersteund door The Sustainable Trade Initiative.

Bron: Environmental Leader | Foto: Dru! via Flickr

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.



Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie