Avantium Europees cleantech bedrijf van 2014

Avantium Europees cleantech bedrijf van 2014

09-10-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Nederlandse bedrijf Avantium blijft het goed doen in de ogen van onderzoeksbureau The Cleantech Group. Het concern is uitgeroepen tot Europees cleantech bedrijf van 2014.

Avantium produceert biobased plastics en chemicaliën. Daarnaast is het gespecialiseerd in R&D voor nieuwe materialen. Afgelopen zomer haalde het concern € 36 mln binnen door investeringen van onder meer Coca-Cola en Danone. Het betrof een eerste kapitaalinjectie voor de bouw van een nieuwe fabriek voor de productie van biobased plastic flessen.

The Cleantech Group publiceert ieder jaar de Global Cleantech 100. Dit is een lijst van de honderd meest vooruitstrevende bedrijven die in de komende vijf tot tien jaar voor grote veranderingen gaan zorgen. Daarnaast geeft het bureau een prijs aan de beste cleantech bedrijven uit drie verschillende regio's: de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Avantium is inmiddels een bekende verschijning in de rankings. Begin dit jaar kreeg het Nederlandse bedrijf nog de titel Europees cleantech bedrijf van het decennium toebedeeld.

Om in aanmerking te komen voor een nominatie moeten bedrijven onafhankelijk zijn, een winstoogmerk hebben en niet zijn genoteerd aan een van de grote beurzen. The Cleantech Group ontving dit jaar een recordaantal inzendingen van bijna 6000 bedrijven uit 60 verschillende landen.

Bron: The Cleantech Group, Marketwire | Foto: Wageningen Universiteit

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie