China stopt productie superbroeikasgassen

China stopt productie superbroeikasgassen

16-10-2014 11:36 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

China sluit in 2015 vijf productielijnen voor schadelijke chemische koudemiddelen. De maatregel vermindert de totale productie van HCFK's in China met 16 procent.

De hydrochloorfluorkoolwaterstoffen (HCFK's) zijn sterke koelmiddelen voor onder meer vriezers en airco's. Ze vormen een veel sterker broeikasgas dan CO2. China kondigde het begin van de uitfasering aan tijdens de Internationale Dag voor het Behoud van de Ozonlaag, in bijzijn van vertegenwoordigers van het United Nations Environmental Program (UNEP) en de Wereldbank.

De sluiting van de vijf Chinese productielijnen vermindert de productiecapaciteit met 88.000 ton per jaar. In totaal bijna 16 procent van de productie. De maatregel levert een emissiereductie op van ruim 93 miljoen ton CO2-equivalenten.

China is de grootste producent, gebruiker en exporteur van HCFK's. Ruim driekwart van de wereldwijde productie komt uit China. Nieuw geproduceerde koudemiddelen zijn in de Europese Unie sinds 2009 verboden. Tot het eind van dit jaar is een overgangsfase van kracht waarin nog wel gerecyclede HCFK's zijn toegestaan. Binnen de Verenigde Naties is afgesproken de wereldwijde productie van de superbroeikasgassen in 2030 te beëindigen.

Bron: RCC K&L, NRDC | Foto: Niall Kennedy

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie