Biobased verpakking van Tetra Pak

Biobased verpakking van Tetra Pak

20-10-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tetra Pak, ‘s werelds grootste verpakkingsproducent, heeft een volledig hernieuwbare biobased verpakking geïntroduceerd.

 

De nieuwe biobased versie van de Tetra Rex verpakking bestaat uit folie van lagedichtheidspolyethyleen (LDPE). De dop is gemaakt van hogedichtheidspolyethyleen (HDPE). Beide materialen zijn afkomstig van suikerriet. Daarnaast is het karton dat gebruikt wordt voor de verpakking gecertificeerd door het Forest Stewardship Council (FSC)

Afgelopen september is Tetra Pak een tweejarig initiatief gestart in samenwerking met het Britse woonwarenhuis Kingfisher en het Zweedse woonwarenhuis Ikea voor de bewustwording van het belang van FSC gecertificeerd karton.

Met de nieuwe biobased verpakking komt Tetra Pak een stap dichter bij haar milieudoelstelling om in 2020 40 procent van de eigen verpakkingsmaterialen te recyclen. Daarnaast laat de verpakkingsproducent dankzij het gebruik van de volledig biobased materialen een kleinere milieuvoetafdruk achter. Volgens Charles Brand, VP Marketing en Product Management, neemt Tetra Pak het voortouw in het ontwikkelen van 100 procent hernieuwbare verpakkingen. Dit doen zij samen met leveranciers, klanten en andere belanghebbenden.

De nieuwe Tetra Rex is begin 2015 beschikbaar voor klanten van Tetra Pak.

Bron: Tetra Pak | Foto: Tetra Pak

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie