Procter & Gamble breidt duurzaamheidsdoelen 2020 uit

Procter & Gamble breidt duurzaamheidsdoelen 2020 uit

21-10-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Procter & Gamble, een van de grootste leveranciers in de wereld van huishoudelijke- en verzorgingsproducten, heeft aangekondigd de duurzaamheidsdoelen voor 2020 te zullen uitbreiden.

In de toevoegingen aan de huidige duurzaamheidsdoelen legt Procter & Gamble de nadruk op het watergebruik en productverpakkingen. Het bedrijf heeft toegezegd het watergebruik in de productiefaciliteiten met 20 procent per geproduceerde eenheid te verminderen en tegelijkertijd een miljard mensen toegang te bieden tot water efficiënte producten.

Op het gebied van verpakkingen zal het gebruik van gerecycled plastic verdubbeld worden, met het doel dat 90 procent van de verpakkingen recyclebaar wordt, of dat programma’s ontwikkeld worden om dit te verwezenlijken. Het bedrijf wil met deze doelen in staat zijn om in 2020 grondstoffen afgeleid van olie te kunnen vervangen door hernieuwbare grondstoffen, wanneer kosten en schaalbaarheid dit toelaten.

Procter & Gamble zegt de duurzaamheid van de producten te blijven verbeteren in alle aspecten van de levensloop van een product: van productie en verpakkingen tot levering bij de consumenten thuis.

Bron: Zenopa | Foto: Phil Manker via Flickr.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie