Afgevangen CO2 input voor nieuwe producten

Afgevangen CO2 input voor nieuwe producten

21-10-2014 07:50 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een cementfabriek in Texas zal dinsdag een installatie in gebruik nemen die tot maximaal 90 procent van de vrijgekomen CO2-emissies afvangt en omzet in bruikbare producten als soda, bleek en zoutzuur.

Het project, Skyonic’s Capitol Skymine, is de eerste in zijn soort zegt het bedrijf, en zal een totale CO2-impact hebben van 300.000 ton per jaar door directe afvang en omvorming van 75.000 ton CO2. Het bedrijf verwacht op jaarbasis ongeveer $ 48 mln omzet te behalen uit broeikasgassen die anders in de atmosfeer waren vrijgekomen.

De technologie is onder andere inzetbaar bij het gebruik van industriële installaties en bij energiecentrales die op fossiele brandstoffen werken. In plaats van het afvangen en opslaan in de grond, kunnen bedrijven door deze technologie aan de richtlijnen voor uitstoot voldoen en tegelijkertijd omzet genereren door de verkoop van bruikbare producten.

Bron: Environmentalleader | Foto: Janne Morren via Flickr.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie