Timmermans werkt aan duurzamere EU

Timmermans werkt aan duurzamere EU

23-10-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Oud-minister Frans Timmermans wil in zijn nieuwe rol als Europees Commissaris snel zorgen voor een duurzamere Europese Unie.

Hij vraagt niet alleen aandacht voor het terugdringen van het energieverbruik, maar ook voor duurzame banen die iets toevoegen aan de Europese economie. Timmermans zei dit woensdag in het Europees Parlement.

De europarlementariërs hadden kort daarvoor ingestemd met de nieuwe Europese Commissie van Jean-Claude Juncker. Het takenpakket van de oud-minister is uitgebreid met Duurzame Ontwikkeling. Timmermans had onder meer al de portefeuille Betere Regelgeving toegewezen gekregen. Ook wordt hij de belangrijkste vice-voorzitter.

Timmermans gaat het beleid coördineren van de andere commissarissen die duurzaamheid in hun pakket hebben. Hij noemde dit een belangrijke verantwoordelijkheid.

Bron: De Telegraaf, De Gelderlander | Foto: NederlandinEuropa

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie