Zero Waste voor health care fabrikant RB

Zero Waste voor health care fabrikant RB

28-10-2014 07:31 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Britse producent en distributeur van gezondheids-, verzorgings- en huishoudproducten Reckitt Benckiser heeft in Europa en in de Verenigde Staten haar Zero Waste-doelstelling behaald.

Het Britse bedrijf produceert onder andere de bekende merken Strepsils, Clearasil, Nurofen en Dettol. Volgens Reckitt Benckiser (RB) heeft 60 procent van de fabrieken elders ook een Zero Waste-productie. Het doel om afvalvrij te produceren is onderdeel van de duurzaamheidsstrategie BetteRBusiness die in 2012 is geïmplementeerd. Het bedrijf is goed op dreef, want het doel van een Zero Waste-productie in het jaar 2020 is in Europa en de Verenigde Staten vijf jaar eerder bereikt. Daarnaast heeft RB sinds 2013 wereldwijd zeven procent minder afval geproduceerd.

Een manier waarmee RB de afvalvrije productie behaalt, is het hergebruiken van afval. Zo wordt in India afval dat ontstaat bij de productie van talkpoeder hergebruikt als grondstof voor plastic korrels. In Thailand wordt bij waterzuiveringsinstallaties het vrijgekomen drab hergebruikt in de productie van beton. Dit beton wordt bij de bouw van lokale scholen gebruikt.

Ook autofabrikant General Motors (GM) boekt succes met het Zero Waste-programma. Afgelopen week maakte GM bekend dat elf faciliteiten volledig afvalvrij zijn.

Bron: environmentalleader.com, Reckitt Benckiser | Foto: Stu1903

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie