Microplastics in 2016 verdwenen uit cosmetica

Microplastics in 2016 verdwenen uit cosmetica

30-10-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Microplastics zijn eind 2016 verdwenen uit de meeste Nederlandse cosmeticaproducten. Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld van Milieu aan de Tweede Kamer laten weten.

Microplastics zijn niet groter dan zandkorreltjes. Zij zijn onder meer verwerkt in scrubs, badschuim, shampoo en tandpasta. De plastic korrels zijn zo klein dat zuiveringsinstallaties ze niet uit het afvalwater kunnen filteren. Microplastics verdwijnen in het milieu en vervolgens in de voedselketen.

De lidstaten van de Europese Unie werken aan een gezamenlijk verbod. In Nederland zijn de maatregelen om microplastics uit cosmeticaproducten te halen al vergevorderd. Alle bedrijven die zijn aangesloten bij de Nederlandse Cosmetica Vereniging, zoals Unilever, Colgate en L'Oreal, hebben de korrels uit hun producten gehaald of hebben toegezegd dit te doen.

Bron: Telegraaf, P-Plus | Foto: Nurdles 01 gentlemanrook, via Wikipedia

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie