Kleine drones zien en zwermen als insecten

Kleine drones zien en zwermen als insecten

11-11-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amerikaanse leger heeft een kleine robot ontwikkeld die zich gedraagt als een insect. Zwermen robotjes kunnen allerlei toepassingen hebben.

Robots zo groot als insecten bestonden al. Net als het ontwerpprincipe biomimicry, waarbij de beste biologische ideeën uit de natuur worden nagebootst. Het was dus wachten op een robot die zich in een zwerm kan bewegen als een insect.

Het United States Army Research Laboratory werkte voor de ontwikkeling van de robotjes samen met de Carnegie-Mellon University. De ontwerpers van de surveillance-drone waren vooral geïnteresseerd in de manier waarop insecten de wereld om zich heen waarnemen. Het zicht van insecten wordt gekenmerkt door een groot blikveld en snelle beeldverwerking. De ontwerpers willen deze eigenschappen gebruiken om een drone te maken die een gebouw binnen kan vliegen, de binnenkant driedimensionaal vastlegt en de bewegingen in het gebouw kan registreren.

Het partnerschap van het leger en de Carnegie-Mellon University is niet alleen gericht op militaire toepassingen. Vooral in de landbouw en bosbouw zijn veel toepassingen te bedenken. Drones kunnen allerlei variabelen monitoren en bijdragen aan de vermindering van het gebruik van pesticiden en andere bestrijdingsmiddelen. Volgens CleanTechnica kunnen dit soort robotjes ook worden ingezet om moeilijk toegankelijke zonne- en windmolenparken te inspecteren.

Bron: United States Army Research Laboratory, CleanTechnica | foto: United States Army Research Laboratory

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie