Een tandenborstel voor het leven

Een tandenborstel voor het leven

13-11-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Wie elke twee maanden zijn tandenborstel vervangt, stemt de tandarts tevreden. Maar het is slecht voor het milieu. Een modulaire tandenborstel moet dat veranderen.

Het bedrijfje Goodwell is een crowdfundingcampagne gestart voor de productie van een modulaire tandenborstel. De set bestaat uit een herbruikbaar aluminium handvat en opzetborstels gemaakt van bamboecomposiet. De borstelharen zijn van houtskool. De opzetborstels kunnen aan het einde van hun levensduur naar de composthoop.

Traditioneel zijn tandenborstels goedkoop en van plastic. Met een prijs van $ 69 voor het handvat met één opzetborstel, is de modulaire borstel van Goodwell een stuk duurder in het gebruik. Een jaarabonnement met twaalf opzetborstels kost nog eens $ 79. De tandenborstel en het abonnement worden ook internationaal verstuurd.

De crowfunding loopt nog een kleine twee weken. Bekijk een filmpje van de pitch op Vimeo:

 

 Bron: Goodwell, Co.DESIGN | foto: Goodwell

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie