DJ100: dit is de duurzame nieuwe generatie

DJ100: dit is de duurzame nieuwe generatie

14-11-2014 11:22 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De nieuwe Duurzame Jonge 100 van 2014 is uit. De lijst bevat de honderd meest innovatieve en inspirerende jonge koplopers op het gebied van duurzaamheid in Nederland.

De initiatieven uit de lijst zijn innovatief en soms zelfs baanbrekend. Zo ontwikkelde Reinoud Feenstra (28) een nieuwe manier om drinkwater uit zeewater te winnen met windenergie. Aagje Hoekstra (24) maakt bioplastic uit de dode kevers die overblijven na de kweek van meelwormen voor dierenvoedsel. De kevers sterven een paar weken nadat ze hun eitjes hebben gelegd. Lydeke Bosch (23) gebruikt ook meelwormen, maar dan als ingrediënt voor haar Italiaanse pastameel. Ook de namen van Roderick Wolters (31) van Solar Solutions Worldwide, oprichter Aart van Veller (29) van online marktplaats voor duurzame energie Vandebron en Chokri Mousaoui van het Delftse Eternal Sun, prijken op de lijst.

De Duurzame Jonge 100 (DJ100) is vorig jaar opgericht door een groep twintigers die de wereld willen laten zien wat de jonge generatie in huis heeft. De lijst is nadrukkelijk geen ranking, en kent dus geen winnaar.

 

Jury

 

De jury bestond dit jaar onder anderen uit Katja Schuurman (Return to Sender), Jan van Betten (Nudge), Mart Lubben (Studenten voor Morgen) en Reinier van den Berg (Ecoland.tv). Zij beoordeelden bijna tweehonderd genomineerden.

Reinier van den Berg: “De ideeën en initiatieven in de lijst zijn ongelofelijk goed. Deze jonge mensen bewijzen dat de transitie naar bijvoorbeeld een nieuw energiesysteem voor 100 procent mogelijk is. Ik vind het belangrijk om de DJ100 te steunen, omdat we hiermee al die jonge koplopers het podium kunnen geven dat ze verdienen.”

Bron: Duurzame Jonge 100 | foto: Duurzame Jonge 100

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie