Ahrend stapt af van toxische poederlak

Ahrend stapt af van toxische poederlak

18-11-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Kantoorinrichtingsbedrijf Koninklijke Ahrend stapt helemaal over op non-toxische poederlak. Het bedrijf gaat de lakken ook leveren aan andere bedrijven.

De nieuwe poederlak is niet belastend voor mens en milieu, omdat hij in tegenstelling tot natte lak geen schadelijke oplosmiddelen bevat. Daarnaast zijn de schadelijke stoffen in de lak vervangen door onschadelijke alternatieven. De nieuwe lak is ontwikkeld vanuit de Cradle to Cradle-visie, waar de nadruk ligt op recycling en hergebruik van grondstoffen en producten.

Eugène Sterken, CEO bij Ahrend, zegt blij te zijn met het nieuwe product: "Door een stap vooruit te denken hebben we nu een product dat zelfs de veiligheidsnorm van kinderspeelgoed overschrijdt." Ahrend bedrijf werkt al 25 jaar aan duurzame oplossingen. Om andere bedrijven in dezelfde industrie te inspireren om ook te verduurzamen, biedt Ahrend de lakken aan partners met dezelfde ambities. Een van de partners die de lak gaat gebruik is Qbiq systeemwanden.

Bron: Ahrend | Foto: Ahrend

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie